Jemné máslové knedlíčky do polévky

Vyzkoušejte recept na jemné knedlíčky výborné chuti, které podáváme jako vložku do masových nebo zeleninových vývarů.


4.012x
35 min

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Mléko osolíme a spolu s máslem přivedeme k varu. Potom za stálého míchání přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce a vařečku. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zapracujeme syrová vejce, nasekanou petrželku a podle potřeby i dětskou krupičku.

Ze středně tuhého a hladkého těsta pak tvarujeme kuličky o průměru asi 1 cm, které zvolna vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Hotové knedlíčky propláchneme studenou vodou, vložíme do vývaru a dále již nevaříme.

Jemné máslové knedlíčky výborně chutnají v kuřecím vývaru se zeleninou, ale i v krémové pórkové či jiné polévce.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné máslové knedlíčky do polévky

Zpět na recept