Vaření.czReceptyJemné máslové knedlíčky do polévky

Jemné máslové knedlíčky do polévky

Vyzkoušejte recept na jemné knedlíčky výborné chuti, které podáváme jako vložku do masových nebo zeleninových vývarů.


4.012x
35 min

Ingredience

2 ksvejce
3 lžícemáslo
200 mlmléko
150 gpolohrubá mouka
1 lžícečerstvá petrželka
3-4 lžícedětská krupička

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Mléko osolíme a spolu s máslem přivedeme k varu. Potom za stálého míchání přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce a vařečku. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zapracujeme syrová vejce, nasekanou petrželku a podle potřeby i dětskou krupičku. Ze středně tuhého a hladkého těsta pak tvarujeme kuličky o průměru asi 1 cm, které zvolna vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Hotové knedlíčky propláchneme studenou vodou, vložíme do vývaru a dále již nevaříme. Jemné máslové knedlíčky výborně chutnají v kuřecím vývaru se zeleninou, ale i v krémové pórkové či jiné polévce.

Recept na domácí zeleninový vývar krok za krokem

Pravý domácí zeleninový vývar je ideálním základem pro přípravu řady pokrmů. Vyplatí se uvařit hned větší množství a po porcích zamrazit. Připravíme si ho krok za krokem.

Recept

Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem

Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.

Zavářky

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemné máslové knedlíčky do polévky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena