Pečená kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem

Česká klasika, která nikdy nezklame a ozdobí každý sváteční stůl. Recept na kachnu s červeným zelím a výborným domácím knedlíkem.


2.33x

Postup přípravy

Kachnu omyjeme, osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče s poklicí. Začínáme péct na mírnější teplotu, asi po půl hodině přidáme na teplotu cca 150 °C. Pečeme pozvolna, kachnu otočíme a když je zlatavá z obou stran, odklopíme víko pekáče a občas přeléváme výpekem. Kachnu pečeme doměkka, nevyplácí se v tomto případě pečení uspěchat. Maso by se mělo samo nechat lehce oddělit od kosti. Pro křupavější kůrku můžeme kachnu potřít výpekem smíchaným s troškou medu, takto pak kachnu dopečeme asi při teplotě 170 °C. Bez poklice pak dopékáme asi 20 minut. Za stálého míchání pak na sádle zpěníme sádlo a nakrájenou cibuli, přidáme trochu cukru. Přidáme červené zelí, necháme podusit, osolíme a dosladíme podle chuti, můžeme přidat kmín. Pro přípravu houskových knedlíků smícháme mouku, sůl, vodu, mléko a přidáme rozkvedlané vejce. Vypracujeme těsto, přidáme nakrájený tvrdší rohlík a zapracujeme jej do těsta. Podle potřeby ještě přisypeme mouku a necháme vykynout. Z vykynutého těsta tvarujeme knedlíky. Knedlíky dáme do hrnce s vařící vodou a vaříme 10 minut. Knedlíky otočíme a vaříme dalších 10 minut. Hotové knedlíky propíchneme a necháme z nich uniknout páru. Domácí houskové knedlíky krájíme na plátky. A teď stačí vše jen naservírovat na talíře. Pečená kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem chutná výborně!


Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši


Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.


Nejlepší

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kachna s červeným zelím a houskovým knedlíkem

Zpět na recept