Kachna s brusinkovým zelím

Ke svátečním příležitostem určitě přijde k chuti pečená kachna s jablky a červeným brusinkovým zelím. Vhodnou přílohou jsou domácí bramborové knedlíky.


3.798x
120 min
3×

Ingredience

1 kscibule
3 ksjablko
1 kskachna

podle chuti

sůl
kmín

podle potřeby

sádlo
drůbeží vývar

příloha

2 ksšalotka
brusinky
1 sklenicečervené zelí
50-100 mlčervené víno
2 lžícetřtinový cukr

Postup přípravy

Kachnu dobře očistíme, ze všech stran prosolíme a ochutíme kmínem. Omytá středně velká jablka příčně rozkrojíme na poloviny a zbavíme jádřinců. Velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na osminky.

Pekáč vymažeme sádlem, dno poklademe kousky cibule a vložíme kachnu. Vše podlijeme malou naběračkou vývaru a zakryté pečeme při 170 °C doměkka. Během pečení kachnu přeléváme vlastním výpekem a asi po 60 - 70 minutách ji obložíme jablky. Již nezakrytou kachnu s jablky zvolna dopečeme dorůžova.

Mezitím si připravíme přílohu z červeného zelí Znojmia. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Červené sterilované zelí potřeby překrájíme na menší kousky. Na sádle necháme zezlátnout nakrájenou cibulku a vmícháme třtinový cukr, který necháme zkaramelizovat. Směs přelijeme vínem a vše necháme povařit, dokud se alkohol neodpaří. Nakonec vmícháme červené zelí i nálevem a zvolna dusíme asi 10 minut. Na závěr do dušeného zelí vmícháme brusinky a podle potřeby dochutíme solí.

Kachnu rozdělíme na porce a podáváme s půlkou pečeného jablka, brusinkovým červeným zelím a domácím bramborovým knedlíkem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kachna s brusinkovým zelím

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena