Svatomartinské rohlíčky s tvarohem

Recept na tradiční svatomartinské rohlíčky s výbornou tvarohovou náplní.


4.08x
60 min

Postup přípravy

Tvaroh dáme do misky a dobře ho rozmícháme s vejcem, cukrem krystal, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Pokud použijeme cukr moučka, tak tvaroh řídne. Potom vmícháme do tvarohu rozinky naložené v rumu a rumovou tresť. Tvaroh má být dostatečně hustý, když není, tak přidáme a dobře zamícháme mleté piškoty. Můžeme použít na zahuštění i strouhaný kokos.

Na těsto si utřeme tuk s vejcem. Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Do kvásku přidáme prosátou mouku a utřenou vaječnou směs. Vypracujeme lehce lepivé těsto. Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý díl vyválíme do kruhového tvaru jako na koláč nebo pizzu. Každý kruh rozdělíme na 8 dílů - trojúhelníků jako se dělí pizza. Na každý díl dáme tvarohovou náplň, kterou jsme si předtím připravili. Můžeme použít i jiné náplně podle vlastní chuti.

Těsto srolujeme od základny trojúhelníku k úzké špičce jako se balí klasické rohlíky. Vytvarujeme rohlíky do srpkovitého tvaru a položíme je na pečícím papírem vyložení plech. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme
péct do předem rozehřáté trouby.

Svatomartinské rohlíčky s tvarohem podáváme jako sladké sváteční pečivo.

Recept na martinské podkovy krok za krokem

user-icon

autor vera


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Svatomartinské rohlíčky s tvarohem

Zpět na recept