Martinské podkovy

Svatý Martin nejen jezdí na bílém koni, ale také se v tento den pekly Martinské podkovy, které chutnají přímo pohádkově.


3.6101x
120 min
2×

Postup přípravy

Ze 75 ml vlažného mléka, lžičky cukru a droždí připravíme kvásek a necháme ho vzejít.

Máslo utřeme s cukry, vejcem a žloutky. Potom přidáme citronovou kůru, sůl, vykynutý kvásek, mléko a 500 g mouky. Zaděláme těsto a přisypáváme další mouku, dokud se těsto nepřestane lepit.

Necháme na teplém místě vykynout, poté z kousků vyválíme oválky, které plníme makovou nebo povidlovou náplní, zabalíme do rohlíčků a zahneme do podkovy.

Dáme na máslem vymaštěný plech, potřeme ušlehaným vejcem a v předehřáté troubě na 180°C pečeme přibližně 25 minut.

Martinské podkovy podáváme sypané moučkovým cukrem.

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

user-icon

autor konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Martinské podkovy

Zpět na recept