Martinské rohlíčky

Domácí rohlíčky plněné makovou náplní.


4.623x
120 min
1×

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci cukru a lžíci mouky. Rozdrobíme droždí a v teple necháme vykynout.

Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, žloutek a kvásek. Promícháme a přidáme změklý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké nelepivé těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a v teple necháme asi hodinu vykynout.

Mletý mák zalijeme mlékem a asi 10 minut povaříme. Přidáme med, skořici i cukr a důkladně promícháme. Pokud je nádivka řídká, přidáme rozdrcené piškoty.

Těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj trojúhelníčky. Ty naplníme nádivkou a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Několik rohlíčků si můžeme posypat celým mákem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Martinské rohlíčky

Zpět na recept