Martinské rohlíčky

Domácí rohlíčky plněné makovou náplní.


4.623x
120 min
1×

Postup přípravy

Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci cukru a lžíci mouky. Rozdrobíme droždí a v teple necháme vykynout. Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, žloutek a kvásek. Promícháme a přidáme změklý tuk. Vařečkou vypracujeme hladké nelepivé těsto. Posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a v teple necháme asi hodinu vykynout. Mletý mák zalijeme mlékem a asi 10 minut povaříme. Přidáme med, skořici i cukr a důkladně promícháme. Pokud je nádivka řídká, přidáme rozdrcené piškoty. Těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj trojúhelníčky. Ty naplníme nádivkou a stočíme do rohlíčků. Rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Několik rohlíčků si můžeme posypat celým mákem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Martinské rohlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena