Povidlová nádivka na koláč

Povidlovou nádivku používáme hlavně na kynuté koláče, nebo také na koláč mřížkový. Na koláče kynuté ji doplňujeme i nádivkou tvarohovou, makovou, případně marmeládou.


4.628x
15 min
1×

Postup přípravy

Nastrouháme kůru asi z poloviny citronu, hřebíček umeleme v mlýnku na koření.

Povidla, nejlépe hustá domácí, rozvaříme s troškou vody. Přidáme rum, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, koření a promícháme. Necháme chvíli vychladnout.

Povidlovou nádivku na koláč před pečením roztíráme nebo nanášíme pomocí cukrářského plastového sáčku s ozdobnou kovovou špičkou. Při zdobení se fantazii meze nekladou.

Recept na domácí švestková povidla krok za krokem

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Povidlová nádivka na koláč

Zpět na recept