Vaření.czReceptyPovidlová nádivka na koláč

Povidlová nádivka na koláč

Povidlovou nádivku používáme hlavně na kynuté koláče, nebo také na koláč mřížkový. Na koláče kynuté ji doplňujeme i nádivkou tvarohovou, makovou, případně marmeládou.


4.628x
15 min
1×

Postup přípravy

Nastrouháme kůru asi z poloviny citronu, hřebíček umeleme v mlýnku na koření. Povidla, nejlépe hustá domácí, rozvaříme s troškou vody. Přidáme rum, cukr, nastrouhanou citronovou kůru, koření a promícháme. Necháme chvíli vychladnout. Povidlovou nádivku na koláč před pečením roztíráme nebo nanášíme pomocí cukrářského plastového sáčku s ozdobnou kovovou špičkou. Při zdobení se fantazii meze nekladou.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Povidlová nádivka na koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena