Pečená hrušková povidla bez míchání

Tato povidla jsou skvělá jak hrušková, tak švestková či jablečná. Je to snad nejjednodušší způsob, jak si je připravit.


5.03x
60 min
1×

Postup přípravy

Hrušky očistíme, nakrájíme a dáme do hlubšího pekáče, můžeme jej i vyložit pečícím papírem s vyššimi okraji. Hrušek použijeme 2 kg čisté váhy. Hrušky polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 °C do trouby. DŮLEŽITÉ: Během pečení ani jednou nemíchejte! Pečeme 20 - 25 minut. Po této době na hrušky nasypeme rovnoměrně 250 g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci.

Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučený hřebíček s badyánem. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Pokud by se nám zdálo, že hrušky jsou po upečení příliš vodnaté, pečeme ještě o 10 až 15 minut déle.

Horká hrušková povidla jen naplníme do sklenic, nahoru dáme ještě pár kapek rumu jako konzervant, i přesto, že už tam rum je - a otočíme dnem vzhůru.

Úvodní foto: Pixabay.com

Recept na švestková povidla krok za krokem

user-icon

autor Zuzana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená hrušková povidla bez míchání

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena