Pečená hrušková povidla bez míchání

Tato povidla jsou skvělá jak hrušková, tak švestková či jablečná. Je to snad nejjednodušší způsob, jak si je připravit.


5.02x
60 min

Postup přípravy

Hrušky očistíme, nakrájíme a dáme do hlubšího pekáče, můžeme jej i vyložit pečícím papírem s vyššimi okraji. Hrušek použijeme 2 kg čisté váhy. Hrušky polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 °C do trouby. DŮLEŽITÉ: Během pečení ani jednou nemíchejte! Pečeme 20 - 25 minut. Po této době na hrušky nasypeme rovnoměrně 250 g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci.

Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučený hřebíček s badyánem. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Pokud by se nám zdálo, že hrušky jsou po upečení příliš vodnaté, pečeme ještě o 10 až 15 minut déle.

Horká hrušková povidla jen naplníme do sklenic, nahoru dáme ještě pár kapek rumu jako konzervant, i přesto, že už tam rum je - a otočíme dnem vzhůru.

Úvodní foto: Pixabay.com

Recept na švestková povidla krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená hrušková povidla bez míchání

Zpět na recept