Pečená švestková povidla

Recept na povidla pečená v troubě, která jsou výborná i z hrušek nebo jablek.


4.726x
160 min
1×

Postup přípravy

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 °C do trouby. Během pečení švestky ani jednou nemícháme. Pečeme 20 - 25 minut.

Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péct.

Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Někdo má rád jemná povidla, někdo s kousky ovoce.

Pokud by se vám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 - 15 minut.

Pak horká pečená švestková povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu (jako konzervant), a to i přesto, že už tam rum je. Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby povidla byla déle v teple.
user-icon

autor patlalka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená švestková povidla

Zpět na recept