Švestkový makovec

Mák a švestky si spolu výborně rozumí. Přesvědčte se sami a zkuste si upéct tento švestkový makovec. Veganský recept.


5.04x
60 min

Ingredience

6 ksšvestky
2 lžičkymletá skořice
2 hrnkypolohrubá mouka
1.5 hrnkumletý mák
2 lžícekypřící prášek do pečiva
1.5 hrnkutřtinový cukr
1 hrnekrostlinné mléko

Postup přípravy

V míse si smícháme jako první suché přísady (polohrubou mouku, mák, cukr, skořici a prášek do pečiva) a pečlivě promícháme. Poté přidáme rostlinné mléko a olej a vařečkou vypracujeme těsto. Formu na makovec si vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní připravené těsto. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Takto připravené švestky dáme na těsto a koláč vložíme do předehřáté trouby. Makovec pečeme zhruba hodinu na 180 °C. Před dopečením raději ještě provedeme test špejlí. Pokud se bude těsto lepit na špejli, necháme koláč ještě chvilku péct. Po upečení necháme švestkový makovec zcela vychladnout a můžeme posypat moučkovým cukrem.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

Švestek jsou plné zahrádky i trhy, kolikrát ani nevíme, co s nimi. Když z nich upečeme tento koláč, nešlápneme vedle, je totiž skvělý! Šťavnatý, vláčný a akorát sladký.

Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Švestkový makovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena