Mák a švestky si spolu výborně rozumí. Přesvědčte se sami a zkuste si upéct tento švestkový makovec. Veganský recept.
6 ks | švestky |
2 lžičky | skořice mletá |
2 hrnky | polohrubá mouka |
1.5 hrnku | mletý mák |
2 lžíce | kypřicí prášek do pečiva |
1.5 hrnku | třtinový cukr |
1 hrnek | rostlinné mléko |
V míse si smícháme jako první suché přísady (polohrubou mouku, mák, cukr, skořici a prášek do pečiva) a pečlivě promícháme. Poté přidáme rostlinné mléko a olej a vařečkou vypracujeme těsto. Formu na makovec si vyložíme pečícím papírem a nalijeme do ní připravené těsto. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. Takto připravené švestky dáme na těsto a koláč vložíme do předehřáté trouby. Makovec pečeme zhruba hodinu na 180 °C. Před dopečením raději ještě provedeme test špejlí. Pokud se bude těsto lepit na špejli, necháme koláč ještě chvilku péct. Po upečení necháme švestkový makovec zcela vychladnout a můžeme posypat moučkovým cukrem.
Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem
Švestek jsou plné zahrádky i trhy, kolikrát ani nevíme, co s nimi. Když z nich upečeme tento koláč, nešlápneme vedle, je totiž skvělý! Šťavnatý, vláčný a akorát sladký.
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena