Maminčin makovec

U nás doma tento makovec milujeme! Není příliš sladký, krásně vláčný, prostě nedáme na tento recept dopustit.


3.45x
75 min
2×

Ingredience

1 ksvejce
50 gmáslo
250 mlmléko
1 kscitron
0.5 balíčkuprášek do pečiva
1 lžičkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
100 gpolohrubá mouka
200 gmletý mák
100 gtřtinový cukr

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy

Máslo necháme povolit a v míse jej utřeme s vejcem a třtinovým i vanilkovým cukrem.

Mouku promícháme s práškem do pečiva. Z citronu vymačkáme šťávu.

K vyšlehané směsi postupně přidáváme připravenou mouku, mléko, mák, citronovou šťávu a mletou skořici. Vše pečlivě promícháme v husté makové těsto.

Těsto na makovec přelijeme do vymazané a vysypané formy. Lze použít formu na biskupský chlebíček, bábovkovou formu, ale klidně i obyčejný plech či formu na muffiny. Lišit se bude jen doba pečení. V nízké formě pečeme makovec na 160 °C přibližně 30 minut, v bábovkové apod. bude potřebovat až 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.

Maminčin vláčný makovec necháme vychladnout, vyklopíme z formy a podáváme. Můžeme jej doplnit kopečkem zakysané smetany, zapíjet mlékem apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin makovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena