Maminčin makovec

U nás doma tento makovec milujeme! Není příliš sladký, krásně vláčný, prostě nedáme na tento recept dopustit.


3.45x
75 min
1×

Postup přípravy

Máslo necháme povolit a v míse jej utřeme s vejcem a třtinovým i vanilkovým cukrem.

Mouku promícháme s práškem do pečiva. Z citronu vymačkáme šťávu.

K vyšlehané směsi postupně přidáváme připravenou mouku, mléko, mák, citronovou šťávu a mletou skořici. Vše pečlivě promícháme v husté makové těsto.

Těsto na makovec přelijeme do vymazané a vysypané formy. Lze použít formu na biskupský chlebíček, bábovkovou formu, ale klidně i obyčejný plech či formu na muffiny. Lišit se bude jen doba pečení. V nízké formě pečeme makovec na 160 °C přibližně 30 minut, v bábovkové apod. bude potřebovat až 50 minut. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.

Maminčin vláčný makovec necháme vychladnout, vyklopíme z formy a podáváme. Můžeme jej doplnit kopečkem zakysané smetany, zapíjet mlékem apod.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin makovec

Zpět na recept