Maminčiny jahodové knedlíky

Česká klasika, kterou si zamiluje každý. Jahody lze samozřejmě nahradit i jiným ovocem.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Mouku prosejeme, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko, vejce a sůl, zpracujeme tužší nelepivé těsto a necháme na teplém místě hodinu kynout.

Těsto rozválíme na pomoučeném válu na jeden centimetr silný plát a vykrájíme čtverce o velikosti cca 8×8 centimetrů. Do každého zabalíme jednu jahodu a vytvarujeme knedlík.

Dáme vařit velký hrnec lehce osolené vody a knedíky vhazujeme opatrně do vroucí vody. Vaříme asi 8 minut, až všechny vyplavou. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla ven pára.

Maminčiny jahodové knedlíky podáváme posypané tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčiny jahodové knedlíky

Zpět na recept