Vaření.czReceptyMaminčiny jahodové knedlíky

Maminčiny jahodové knedlíky

Česká klasika, kterou si zamiluje každý. Jahody lze samozřejmě nahradit i jiným ovocem.


0.00x
60 min
1×

Ingredience

těsto

1 lžícecukr
1 ksvejce
250 mlmléko
1 kostkadroždí
500 gpolohrubá mouka

na ozdobu

2 lžícemáslo
100 gcukr moučka
1 kostkatvrdý tvaroh

náplň

200 gjahody

Postup přípravy

Mouku prosejeme, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Přidáme cukr a polovinu vlažného mléka. Během deseti minut by měl vzejít kvásek. Přidáme zbylé mléko, vejce a sůl, zpracujeme tužší nelepivé těsto a necháme na teplém místě hodinu kynout. Těsto rozválíme na pomoučeném válu na jeden centimetr silný plát a vykrájíme čtverce o velikosti cca 8×8 centimetrů. Do každého zabalíme jednu jahodu a vytvarujeme knedlík. Dáme vařit velký hrnec lehce osolené vody a knedíky vhazujeme opatrně do vroucí vody. Vaříme asi 8 minut, až všechny vyplavou. Po uvaření je propíchneme vidličkou, aby vyšla ven pára. Maminčiny jahodové knedlíky podáváme posypané tvarohem a přelité rozpuštěným máslem.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maminčiny jahodové knedlíky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena