Maminčin jablkový závin

Lahodný a klasický skvost české sladké kuchyně, moučník pro každou příležitost.


0.00x
60 min

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a na pomoučeném vále rozválíme rovnoměrně na dva obdélníky.

Předtím si připravíme směs z jablek - omytá menší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, můžeme i nakrájet na menší kousky. Přidáme cukr, máslo, rozinky, mletou skořici, kakao, ořechy a můžeme zakápnout troškou rumu. Směs dobře promícháme a lehce zasypeme strouhankou.

Strouhankou posypeme i střed vyváleného obdélníku z listového těsta, na který pak poklademe náplň z jablek. Obě strany těsta pak přeložíme přes sebe, konce na obou stranách přeložíme a dobře zamáčkneme. Záviny opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.

Maminčin jablkový závin pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C dozlatova. Závin podáváme vychladlý, nakrájený na šikmé proužky a posypaný moučkovým cukrem.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Maminčin jablkový závin

Zpět na recept