Maminčin jablkový závin

Lahodný a klasický skvost české sladké kuchyně, moučník pro každou příležitost.


0.00x
60 min

Ingredience

náplň

2 hrnkycukr
0.3 kostkymáslo
0.5 hrnkustrouhanka
1 lžícekakao
8 ksjablko
0.5 balíčkurozinky
1 hrstořechy
1 lžícemletá skořice

na potření

1 ksvejce

těsto

1 balenílistové těsto

Postup přípravy

Listové těsto rozdělíme na dvě stejné poloviny a na pomoučeném vále rozválíme rovnoměrně na dva obdélníky. Předtím si připravíme směs z jablek - omytá menší jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, můžeme i nakrájet na menší kousky. Přidáme cukr, máslo, rozinky, mletou skořici, kakao, ořechy a můžeme zakápnout troškou rumu. Směs dobře promícháme a lehce zasypeme strouhankou. Strouhankou posypeme i střed vyváleného obdélníku z listového těsta, na který pak poklademe náplň z jablek. Obě strany těsta pak přeložíme přes sebe, konce na obou stranách přeložíme a dobře zamáčkneme. Záviny opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem. Maminčin jablkový závin pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C dozlatova. Závin podáváme vychladlý, nakrájený na šikmé proužky a posypaný moučkovým cukrem.
user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Maminčin jablkový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena