Jednoduchý jablečný závin

Recept na rychlý moučník.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Oloupeme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky nebo nastrouháme. Rozválíme listové těsto (na utěrce). Plát těsta posypeme strouhankou, aby se vsákla případná šťáva z jablek. Na plát těsta dáme jablka, která posypeme cukrem a skořicí.


Závin srolujeme pomocí utěrky, zahneme okraje a přeneseme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vajíčkem a propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby. Závin pečeme 10 minut na 220 °C, potom teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě dalších cca 20 minut. Teplota a čas jsou orientační.


Jednoduchý jablečný závin necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme. Dobrou chuť!


Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend


Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.


Inspirujte


Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky


Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.


Záviny


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jednoduchý jablečný závin

Zpět na recept