Borůvková povidla

Chutná borůvková povidla. Recept na 7 skleniček - 150 ml.


4.414x

Ingredience

1 kgborůvky
0.5 kgpřírodní cukr

Postup přípravy

Přebrané borůvky vysypeme do širokého hrnce a vaříme, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je necháme vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne. Do rozvařených borůvek vysypeme cukr a vaříme je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkusíme nabrat povidla na lžičku - hotová z ní musí sjíždět v podobě husté kaše. Připravíme si horkou vodou vypláchnuté skleničky. Rozdělíme do nich povidla tak, aby byly vrchovatě plné. Poté je uzavřeme, otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a uskladníme. Borůvková povidla roztíráme na čerstvé pečivo nebo použijeme do různých sladkých pokrmů.  JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012 Zdroj: JEZTE ČESKY - rok v naší kuchyni, vydal Smart Press, 2012 Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezónní suroviny v kuchyni - autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.


Česká klasika: Kynuté borůvkové knedlíky na páře


Bez kynutých knedlíků na páře s borůvkami si léto neumíme představit! Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nezvládli připravit, naučíme vás to krok za krokem. Jsou měkoučké a nadýchané.


Česká


Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem


Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!


Dezert


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvková povidla

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena