Hrušková povidla od babičky

Recept na výborná hrušková povidla.


4.391x
60 min
3×

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme je na menší kousky. V hrnci je podlijeme trochou vody a vaříme s cukrem. Vaříme tak dlouho, až se budou hrušky téměř podobat kaši. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Pokud se smíříme s malými kousky hrušek, můžeme i mixování vynechat.

Do hruškové kaše přidáme kyselinu citronovou, koření a znovu krátce povaříme.

Povidla nalijeme do sklenic, směs by měla být hustá. Skleničky povážeme celofánem a na chvíli je postavíme do trouby, aby se obsah pokryl škraloupem.

Když do hotových povidel kápneme rum, rozhodně nic nezkazíme, naopak posílíme jejich odolnost proti zkáze.
user-icon

autor mh


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrušková povidla od babičky

Zpět na recept