Vaření.czReceptyHrušková povidla od babičky

Hrušková povidla od babičky

Recept na výborná hrušková povidla.


4.391x
60 min
3×

Postup přípravy

Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme je na menší kousky. V hrnci je podlijeme trochou vody a vaříme s cukrem. Vaříme tak dlouho, až se budou hrušky téměř podobat kaši. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Pokud se smíříme s malými kousky hrušek, můžeme i mixování vynechat. Do hruškové kaše přidáme kyselinu citronovou, koření a znovu krátce povaříme. Povidla nalijeme do sklenic, směs by měla být hustá. Skleničky povážeme celofánem a na chvíli je postavíme do trouby, aby se obsah pokryl škraloupem. Když do hotových povidel kápneme rum, rozhodně nic nezkazíme, naopak posílíme jejich odolnost proti zkáze.
user-icon

autor mh

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hrušková povidla od babičky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena