Hrušková povidla

Recept na výborná hrušková povidla pečená v troubě. Vydrží celou zimu.


3.817x

Postup přípravy

Hrušky očistíme, zbavíme stopky a jádřince. Zpracované hrušky nakrájíme na kostky, dáme do kastrolku, zalijeme vodou a 20 minut povaříme.

Poté hrušky přesuneme do pekáčku, přilijeme šťávu vymačkanou z citronu, hřebíček a celou skořici. Hrušková povidla vložíme do trouby vyhřáté na 90 °C a pečeme cca 3 hodiny. Směs se bude pomalu odpařovat. Občas nezapomeneme promíchat.

Hotová hrušková povidla vyjmeme z trouby, vyndáme koření, povidla naplníme do čistých sklenic, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Hrušková povidla skladujeme v chladné a temné místnosti. Takto nám vydrží celou zimu, nebo dokud je nesníme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrušková povidla

Zpět na recept