Hrušková povidla se skořicí

Recept na hrušková povidla provoněná kořením.


5.03x

Postup přípravy

Hrušky omyjeme, zbavíme stopky a jádřince a pokrájíme na menší kousky.

Hrušky vsypeme do hrnce, zalijeme cca 200 ml vody a za občasného promíchání vaříme 20 minut. Poté přidáme šťávu vymačkanou z citronu, třtinový cukr podle chuti, skořici a hřebíček.

Směs na hrušková povidla přelijeme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 90 °C. Necháme asi 3 hodiny pomalu odpařovat do zhoustnutí, občas povidla promícháme. Skořici a hřebíček vyjmeme.

Nakonec hrušková povidla přendáme do vymytých a suchých sklenic, uzavřeme víčkem a ihned je obrátíme víčkem dolů. Po vychladnutí skladujeme hrušková povidla v temné, chladné a suché místnosti.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Hrušková povidla se skořicí

Zpět na recept