Tradiční maková náplň

Tradiční maková náplň do českých buchet, koláčů nebo jiných moučníků.


3.1986x
30 min
9×

Postup přípravy

Ze všeho nejdříve si umeleme mák. Ten pak spolu s mlékem a 2 lžícemi cukru vaříme zhruba 25 minut. Poté ho necháme schladit. Piškoty nebo perník si nastrouháme. Do vychladlé směsi přidáme zbytek cukru, špetku skořice, mleté ořechy nebo mandle. Nakonec zahustíme podle potřeby strouhanými piškoty nebo perníkem. Hotovou makovou náplní plníme koláče, buchty nebo jiné moučníky.


Vaříme s mákem - skvělé recepty na makovec


Klasické české pečení: Babiččiny buchty na 5 způsobů


Pravé české buchty - voňavé, jemné, vláčné a nadýchané jako peříčko. Jejich pečení je pro většinu z nás velkou výzvou, ale s našimi prověřenými recepty se do nich můžete pustit třeba hned. Zaručeně se podaří.


Klasické


Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem


Jaká by to byla neděle bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 6 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.


Koláče

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční maková náplň

Zpět na recept