Domácí nudle do polévky

Připravte si domácí nudle. Potřebujete jen 3 ingredience a jednoduchý recept.


5.04x
30 min

Postup přípravy

V misce smícháme polohrubou mouku, vejce a lžíci studené vody. Přemístíme na podsypaný vál, hnětením a postupným podsypáváním vytvoříme nelepivé těsto tak, aby bylo stále pružné a nedrobilo se. Těsto rozválíme na co nejtenčí plát, až poloprůsvitný. Dobrou vychytávkou je vyvalovat přes hranu válu či stolu, je to rychlejší a ulehčí to práci. Těsto na nudle poté necháme na čisté utěrce cca půl hodiny oschnout.  Jakmile povrch připomíná kůži, nakrájíme ho na válu na pruhy cca 3 cm široké. Pruhy poskládáme na sebe a ostrým nožem krájíme co nejtenčí nudličky.  Domácí nudle necháme na utěrce schnout. Můžeme je rovnou použít do polévky, nebo je necháme proschnout úplně a uskladníme.


Domácí nudle se nejlépe hodí do poctivých vývarů


Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem


Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.


Zavářky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí nudle do polévky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.