Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření. Jedině tak dosáhne své síly a plné chuti, kterou potřebujeme, když je nám ouvej. Hodí se také do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to?
Vývary jsou jedním ze základních pilířů vaření. Dodávají pokrmům hloubku chuti a nutriční hodnotu. Připravují se dlouhým vařením masa i kostí či zeleniny s bylinkami bylinkami a kořením.
Vývary nejen skvěle chutnají a dodávají chuť dalším pokrmům. Jsou také významné z pohledu výživového: Jsou bohaté na minerály, kolagen a další látky, které podporují zdraví kloubů, pokožky a trávení.
Drůbeží vývar s mandlovými knedlíčky
Polévka s drožďovými knedlíčky od babičky
Plněné taštičky v kuřecím vývaru