Vepřový či telecí vývar

Čirý až mléčně zakalený vývar s vůní a chutí po použitých surovinách a přísadách.


4.611x
160 min
4×

Ingredience

17 gsůl
50 gcibule
50 gceler
2-3 lvoda
50 gmrkev
50 gpetržel
0.5 gcelý pepř
500 gtelecí a vepřové kosti

Postup přípravy

Pečlivě omyté a rozsekané kosti vložíme do vhodné nádoby, zalijeme vodou a uvedeme pomalu do varu. Pak osolíme, přidáme celý pepř a na čtvrtky nakrájenou cibuli. Omezíme příkon tepla a kosti zvolna vaříme 2 - 3 hodiny.

Do vývaru přidáme očištěnou, opláchnutou a na čtvrtky pokrájenou kořenovou zeleninu (z petržele stonky) a zvolna uvaříme doměkka. Potom vepřový či telecí vývar procedíme hustým cedníkem.

Vepřový či telecí vývar podáváme rozlitý v hlubokých talířích či miskách.
user-icon

autor Prot


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřový či telecí vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena