Klasická a na přípravu jednoduchá polévka pro všední dny i na víkend.
200 g | hovězí maso a kosti |
50 g | kořenová zelenina |
1 l | voda |
podle chuti | |
---|---|
2 lžičky | sůl |
1 lžička | mletý pepř |
2 kuličky | nové koření |
podle potřeby | |
1 plechovka | hrášek sterilovaný |
1 hrnek | rýže vařená |
příloha | |
5 ks | pečivo |
Hovězí maso a kosti dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření a menší množství kořenové zeleniny, přivedeme k varu. Po změknutí masa polévku přecedíme, vložíme zpět maso pokrájené na drobno, vložíme konzervovaný nebo mražený hrášek a zvlášť uvařenou a scezenou rýži. Hovězí vývar s hráškem a rýží podáváme s pečivem nebo krutony.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena