Vaření.czReceptyHovězí vývar s hráškem a rýží

Hovězí vývar s hráškem a rýží

Klasická a na přípravu jednoduchá polévka pro všední dny i na víkend.


0.00x
60 min

Ingredience

200 ghovězí maso a kosti
50 gkořenová zelenina
1 lvoda

podle chuti

2 lžičkysůl
1 lžičkapepř mletý
2 kuličkynové koření

podle potřeby

1 plechovkahrášek sterilovaný
1 hrnekrýže vařená

příloha

5 kspečivo

Postup přípravy

Hovězí maso a kosti dáme do hrnce se studenou vodou, přidáme sůl, pepř, nové koření a menší množství kořenové zeleniny, přivedeme k varu. Po změknutí masa polévku přecedíme, vložíme zpět maso pokrájené na drobno, vložíme konzervovaný nebo mražený hrášek a zvlášť uvařenou a scezenou rýži. Hovězí vývar s hráškem a rýží podáváme s pečivem nebo krutony.

Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem

Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.

Recept

Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem

Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.

Zavářky

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Hovězí vývar s hráškem a rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena