Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
Na hovězí vývar si připravíme 500 g hovězího masa s kostí, 2 menší petržele, 2 střední mrkve, ¼ celeru, kousek pórku a petrželky na ozdobu. Z koření si nachystáme 10 kuliček celého pepře a nového koření, 4 bobkové listy a sůl.
Hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce a přivedeme k varu.
Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme k masu a zelenině.
Za koření (sůl, celý pepř, nové koření a bobkový list) si započítáme cca 5 Kč. Za zeleninu (mrkev, petržel, celer, pórek, čerstvou petrželku) přičteme zhruba 20 Kč a za hovězí maso s kostí 64 Kč. Celkem nás hovězí vývar pro 4 osoby vyjde na necelých 90 Kč.
A co takhle domácí nudle do polévky?
Domácí nudle do polévky ala Fritate
(doba přípravy 20 min )
Moje domácí nudle do polévky
(doba přípravy 20 min )
Sýrové nudle do polévky
(doba přípravy 20 min )
Domácí slepičí vývar
(doba přípravy )
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena