Dobrý kuřecí vývar

Recept na silný a poctivý kuřecí vývar pro zimní dny.


0.00x
120 min

Ingredience

1 lžičkasůl
1 ksvejce
1 svazečekpetrželka
1 ksceler
2 lvoda
3 ksmrkev
1 kspetržel
3 ksbobkový list
3 kuličkynové koření
3 kuličkycelý pepř
2 kskuřecí skelet
1 hrstvaječné nudle

Postup přípravy

Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, asi 2 litry, podle toho, jak silný vývar chceme mít. Do ještě studené vody dáme očištěné kuřecí maso, přidáme sůl, pepř celý, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a následně ztlumíme, jen necháme pobublávat. Takto pomalu vaříme a jak se říká "táhneme" vývar, až se začnou dělat mastná oka a kuře bude měkké. Obvykle se doporučuje táhnout cca 1 - 2 hodiny. Poté vyndáme kuřecí maso, necháme chviličku vychladnout, vybereme koření a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaječné nudle. Vrátíme do vývaru obrané a pokrájené maso, podle chuti dosolíme, přidáme rozkvedlané vejce a nasekanou petrželku, necháme mírně vařit do změknutí zeleniny a máme hotovo. Dobrý kuřecí vývar podáváme horký.


Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem


Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.


Recept

user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrý kuřecí vývar

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena