Recept na silný a poctivý kuřecí vývar pro zimní dny.
1 lžička | sůl |
1 ks | vejce |
1 svazeček | petrželka |
1 ks | celer |
2 l | voda |
3 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
3 ks | bobkový list |
3 kuličky | nové koření |
3 kuličky | celý pepř |
2 ks | kuřecí skelet |
1 hrst | vaječné nudle |
Do velkého hrnce nalijeme studenou vodu, asi 2 litry, podle toho, jak silný vývar chceme mít. Do ještě studené vody dáme očištěné kuřecí maso, přidáme sůl, pepř celý, nové koření a bobkový list. Přivedeme k varu a následně ztlumíme, jen necháme pobublávat. Takto pomalu vaříme a jak se říká "táhneme" vývar, až se začnou dělat mastná oka a kuře bude měkké. Obvykle se doporučuje táhnout cca 1 - 2 hodiny. Poté vyndáme kuřecí maso, necháme chviličku vychladnout, vybereme koření a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a vaječné nudle. Vrátíme do vývaru obrané a pokrájené maso, podle chuti dosolíme, přidáme rozkvedlané vejce a nasekanou petrželku, necháme mírně vařit do změknutí zeleniny a máme hotovo. Dobrý kuřecí vývar podáváme horký.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
autor Veronika
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.