Vyzkoušejte recept na dvojitý vývar tzv. consomé z drůbežího masa, který je vhodný i pro sváteční menu.
2 stroužky | česnek |
0.5 ks | cibule |
5 ks | bílek |
1 ks | rajče |
0.3 ks | pórek |
1 ks | mrkev |
1 ks | bobkový list |
1 řapík | řapíkatý celer |
2.5 l | drůbeží vývar |
15 kuliček | celý černý pepř |
5 kuliček | celé nové koření |
500 g | mleté drůbeží maso |
1 ks | menší cibule se slupkou |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena