Sváteční drůbeží vývar consomé

Vyzkoušejte recept na dvojitý vývar tzv. consomé z drůbežího masa, který je vhodný i pro sváteční vánoční menu.


5.02x
160 min
1×

Postup přípravy

Základem consomé je klasický drůběží vývar, který si připravíme den předem z kuřecích skeletů, kostí a odřezků drůbežího masa se zeleninou a polévkovým kořením. Slitý vývar uchováme v lednici do druhého dne.

Vlastní příprava consomé. Menší cibuli se slupkou rozkrojíme na poloviny a na pánvi ze všech stran opečeme dotmava. Očištěný řapíkatý celer a větší mrkev nastrouháme najemno a promícháme s jemně nasekanou cibulkou, nasekaným pórkem a mletým drůbežím masem. Poté do směsi důkladně zapracujeme lehce prošlehané bílky.

Vše vložíme do většího hrnce, osolíme a zalijeme den předem připraveným studeným vývarem a velmi důkladně rozmícháme. Za stálého míchání směs přivedeme k varu, přidáme opečenou cibuli, nakrájené větší rajče, česnek a sítko s bylinkami (bobkový list, celý černý pepř, nové koření). Polévku zvolna vaříme asi 2 hodiny. Potom vývar naběračkou postupně scedíme přes plátýmko do polévkové mísy.

Sváteční drůbeží vývar consomé servírujeme podle obliby a chuti třeba s játrovými nebo masovými knedlíčky, nebo jen tak se zeleninou.

Videonávod, jak zbavit kapra kostí během několika minut

user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Sváteční drůbeží vývar consomé

Zpět na recept