Drůbeží vývar s pórkem a knedlíčky

Recept na pikantní vývar s játrovými knedlíčky a pórkem, který přivítáme po nejrůznějších oslavách.


5.02x
160 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1 kspórek
2 kschilli paprička
1 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
10 kuličekcelý černý pepř
700 gdrůbeží skelety

příloha

1 stroužekčesnek
1 ksvejce
40 gmáslo
150-200 gstrouhanka
150-200 gkuřecí játra
1 špetkasušený libeček
0.5 lžičkysušená majoránka
2 špetkydrcené chilli

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Drůbeží maso (kuřecí a krůtí skelety, odřezky drůbežího masa, křídla i droby) zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sesbíráme sítkem vzniklou pěnu a pak přidáme celý černý pepř, nové koření, bobkový list, 2 - 3 ks chilli papričky, cibuli a celé stroužky česneku. Při mírné teplotě necháme vývar "táhnout" alespoň 3 hodiny. Hotový vývar scedíme.

Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Kuřecí játra nožem naškrabeme na jemno. V míse utřeme změklé máslo se solí a pepřem do pěny. Pak vmícháme připravená játra, vejce, libeček, drcené chilli, majoránku a prolisovaný česnek. Nakonec vše podle potřeby zahustíme bílou strouhankou a necháme asi 30 minut odležet. Pak ze zavářky vytvarujeme malé knedlíčky.

Očištěný malý pórek nakrájíme na jemné nudličky, vložíme do scezeného vroucího drůbežího vývaru a povaříme asi 8 minut. Na konec do vývaru přidáme játrové knedlíčky a zvolna vaříme přibližně 10 minut. Polévku odstavíme z tepla a podle chuti osolíme a opepříme.

Pikantní drůbeží vývar s pórkem a játrovými knedlíčky podáváme s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Drůbeží vývar s pórkem a knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena