Játrové knedlíčky

Recept na klasické játrové knedlíčky, které můžeme vylepšit přidáním pažitky nebo petrželky.


3.2744x
20 min
15×

Postup přípravy

Játra odblaníme a na jemmo umeleme či rozmixujeme (stačí pár pulzů).

Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky.

Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme asi 10 minut.

Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka).

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrové knedlíčky

Zpět na recept