Játrové knedlíčky

Recept na klasické játrové knedlíčky, které můžeme vylepšit přidáním pažitky nebo petrželky.


3.2744x
20 min
15×

Ingredience

1 ksvejce
30 gmáslo
100 gstrouhanka
100 gvepřová játra

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy

Játra odblaníme a na jemmo umeleme či rozmixujeme (stačí pár pulzů). Změklé máslo utřeme s vejcem, játry, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Přisypeme jemně mletou strouhanku tak, aby ze směsi šly tvarovat knedlíčky. Z játrové směsi tvarujeme malé knedlíčky, vhazujeme je do vroucí polévky či vývaru a vaříme asi 10 minut. Játrové knedlíčky můžeme doplnit jemně nasekanou čerstvou bylinkou (pažitka, petrželka).


Foto: Shutterstock.com


Další recepty z vnitřností 


Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem


Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.


Zavářky


Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem


Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.


Recept

user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Játrové knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Recepty na svatbu

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.