Rybí vývar s knedlíčky

Rybí vývar s masovými rybími knedlíčky je vhodnou polévkou pro slavnostní příležitost, zejména tu vánoční.


4.631x
75 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 ksvejce
60 gmáslo
1 kscibule
1 plátekceler
1 ksmrkev
0.5 kspetržel
1 ksbobkový list
6 kuličeknové koření
15 kuličekcelý černý pepř
300 grybí maso
1 ksrybí hlava a odřezky

podle potřeby

olej
4-5 lžicstrouhanka
zelená petrželka

podle chuti

sůl
mletý zázvor

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme rybí vývar. Rybí hlavu, odřezky a maso řádně omyjeme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Rybu a nakrájenou zeleninu (včetně cibule a česneku) vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme celé koření. Vaříme zvolna přibližně 45 minut. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme.

Připravíme si rybí knedlíčky. Uvařené rybí maso jemně usekáme. Máslo utřeme do pěny a přimícháme usekané maso, vejce, petrželku, sůl a mletý zázvor. Směs zahustíme strouhanou houskou a necháme asi 20 minut odležet. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě 8 - 10 minut.

Hotové knedlíčky vkládáme do rybího vývaru až těsně před servírováním.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí vývar s knedlíčky

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena