1 ks | okoun nilský | |
2 snítky | čerstvý tymián | |
na potření | ||
---|---|---|
1 lžíce | olivový olej | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl | |
1 špetka | pepř | |
1 stroužek | česnek | |
na ozdobu | ||
1 plátek | citron |
1. Ryba je sama o sobě velmi chutná a tak není potřeba přidávat mnoho ingrediencí, nebo její chuť přebíjet složitou omáčkou. Vychutnejte si ji proto jednoduše jen tak, pro ten pravý požitek z ryby.
2. Omytou a očištěnou rybu potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný stroužek česneku a tymián. Takto připravenou rybu vložíme do grilovací pánve nebo na rozpálený gril, grilujeme z jedné strany, rybu po chvíli obrátíme a grilujeme z druhé strany.
3. Nilského okouna můžeme podávat s jednoduchým čerstvým salátem a pečivem, nesmí chybět plátek citronu.
Grilovačka v přírodě? Mapa 50 grilovacích míst ukáže, kam se vypravit
Léto přímo vybízí ke grilování. Chtěli byste si také užít barbecue v přírodě s přáteli, ale nemáte gril? Přesně pro vás připravila redakce Vaření.cz mapu více než padesáti veřejných grilovacích míst po celé republice.
Jak dochutit maso před grilováním? Tipy na marinádu a koření
Grilování si my Češi užíváme a rozhodně se nebojíme experimentovat. V následujícím videu nás Lukáš Vokrouhlík - šéfkuchař Grill Akademie Weber - naučí recept na kořenící směs a marinádu. Marináda má chuť masa podpořit, nikoli přebít, míní šéfkuchař. Naložené maso bude připraveno na gril během půl hodiny.
Rady a tipy pro správné grilování
Nastal čas, kdy je možné posedávat venku dlouho do večera. Proč ho nevyužít k posezení u grilu s možností připravovat grilované pochoutky pro spoustu svých přátel?