Gravlax - losos v soli

Recept na přípravu syrového lososa. Na marinování budeme potřebovat jen větší množství soli, citron, kopr a popřípadě kvalitní alkohol.


0.00x

Postup přípravy

Smícháme sůl s cukrem a můžeme přidat i citronovou kůru. Rybu důkladně vykostíme pomocí pinzety. Připravíme si směs na marinování. Smícháme cukr a sůl v poměru 2 : 1. Lososa směsí lehce posypeme, na dno pekáče vysypeme ⅓ sypké směsi. Na směs položíme filet lososa kůží dolů. Pokryjeme koprem a zasypeme zbytkem směsi. Můžeme zakápnout alkoholem (vodka, kvalitní rum), ale ryba jde marinovat i bez alkoholu. Poté pekáč překryjeme potravinářskou fólií a v lednici necháme odležet 12–16 hodin. Po namarinování filet omyjeme pod tekoucí studenou vodou a pečlivě osušíme.

Lososa v soli velmi ostrým nožem šikmo nakrájíme plátky silné 2–3 mm a podáváme. Naservírovaného lososa zdobíme plátky citronu, čerstvým koprem a třeba olivami. Skvěle se k němu hodí domácí dipy a třeba čerstvě upečená focaccia 

Videorecept na zdravou večeři - Salát s marinovaným lososem a divokou rýží

Po zimě je třeba tělo nastartovat, proto vám přinášíme tento úžasný recept na lehký rýžový salát s kousky lososa. Dá se podávat na oběd i večeři, zaručí dostatečný příjem energie, vlákniny a zdraví prospěšných látek. A hlavně bude skvěle chutnat!

Salát s marinovaným lososem

user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Gravlax - losos v soli

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní
K příležitosti
Silvestrovské recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena