Velmi snadný a rychlý recept na výbornou pomazánku z krémového sýru a nakládaných matjesů, která výborně chutná na chlebíčcích nebo jednohubkách. Pokrm podáváme jako chuťovku při různých oslavách.
500 g | matjesy v oleji |
250 g | krémový sýr žervé |
100 ml | majonéza |
1 ks | chlebíčková veka |
podle chuti | |
---|---|
mletý bílý pepř | |
sůl | |
citronová šťáva | |
podle potřeby | |
4 ks | vejce natvrdo |
pažitka nasekaná | |
na ozdobu | |
hustá majonéza |
Ryby vyjmeme z olejového nálevu a necháme na sítku okapat. Poté je nakrájíme na menší kousky a část odložíme stranou na ozdobu. Zbývající matjesy rozmělníme v kutru najemno. V míse důkladně rozetřeme krémový sýr spolu s majonézou dohladka a postupně vmícháme krém z ryby. Až nyní pomazánku podle chuti přisolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, důkladně promícháme a mecháme asi hodinu v chladu odležet.
Krémovou pomazánku ala losos mažeme na plátky veky nebo bagety, zdobíme půlkolečkem vejce uvařeným natvrdo, kouskem ryby a majonézou. Chlebíčky ozdobíme jemně nasekanou pažitkou a podáváme jako chuťovku.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena