Vyzkoušejte snadný recept na pomazánku s tuňákem a vejci, která výborně chutná s bagetou a salátem.
100 g | krémový sýr žervé |
2 konzervy | tuňák ve vlastní šťávě |
3 ks | vejce natvrdo |
1 ks | červená cibule |
2 lžíce | majonéza |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý černý pepř | |
citronová šťáva | |
na ozdobu | |
olivy |
Tuňáka necháme na sítku okapat. Natvrdo uvařená vejce oloupeme, 2 kusy nastrouháme najemno a zbývající vejce nakrájíme na plátky, které použijeme na ozdobu. Červenou cibuli rozpůlíme, polovinu nakrájíme na tenká kolečka, která odložíme stranou a zbytek nasekáme na drobné kostičky.
V míse prošleháme kostku žervé s cibulkou, vmícháme tuňáka a nastrouhaná vejce, přidáme 1 až 2 lžíce majonézy, sůl a pepř a podle chuti citronovou šťávu. Pomazánku prošleháme a necháme v chladu odležet.
Tuňákovou pomazánku s vejci mažeme na půlky bagetek, obložíme vejci, půlkami oliv a posypeme nudličkami cibule. Podáváme s listovými saláty jako chuťovku či lehkou večeři.
Top recepty na vajíčkovou pomazánku s bleskovou přípravou
Vajíčková pomazánka nemusí chutnat pokaždé stejně - lze si ji odlehčit, zjemnit, dodat jí na pikantnosti a doplnit o nejrůznější bylinky či najemno nastrouhanou zeleninu. Máme pro vás 8 receptů na vajíčkovou pomazánku pokaždé jinak.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena