Recept na nadýchanou a křupavou foccaciu s rajčaty a rozmarýnem. Skvělá nejen k zahradnímu grilování jako příloha.
250 g | hladká mouka |
200 ml | vlažná voda |
0.5 balíčku | sušené droždí |
2 lžičky | sůl |
4 ks | cherry rajče |
1 snítka | rozmarýnové lístky |
2 lžíce | olivový olej |
Do vlažné vody nasypeme sušené droždí, zamícháme a připravíme si kvásek. Hladkou mouku prosejeme do mísy, přidáme sůl a kvásek a uhněteme lepivé a pružné těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme zhruba 50 minut kynout.
Z těsta vyválíme 2 placky, polijeme olejem a prsty olej zatlačíme do těsta. Foccaciu osolíme, poklademe nakrájenými rajčaty a snítky rozmarýnu.
Placky necháme na plechu zhuba 10 minut dokynout. Poté přendáme do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme zhruba 10 minut do zlatova.
Focaccia s rajčaty skvěle chutná jako příloha třeba ke grilovaným pokrmům.
Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty
Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena