Focacciu si můžete pokaždé přizpůsobit podle toho, na co zrovna máte chuť. Můžete ji připravit s olivami, cibulí, rajčaty, místo oregana použít bazalku nebo rozmarýn apod. Focaccia má i sladkou variantu, které docílíte přidáním rozinek a medu. Já peču focacciu se sýrem ve dvou formách na srnčí hřbet.
Italská dokonalost jménem focaccia: Proč ji milují po celém světě a jak ji upéct?
Focaccia je pečivo, které připomíná něco mezi bílým chlebem, rozpekem a nádivkou. Voní po olivovém oleji, na povrchu křupe a je měkká jako peřinka. Italská focaccia má styl, chuť i šarm. Můžeme ji upéct z minima surovin nebo ji pěkně obložit tak, že nebude mít daleko k pizze. Čím je focaccia tak výjimečná a jak si ji jednoduše připravíme doma?
-> 10 rad jak vybrat dobrý olivový olej
Chléb je po staletí základem lidského jídelníčku, pro mnohé je nepostradatelnou součástí každodenního života dodnes. Od starověkých civilizací se jeho podoby proměňovaly, ale jeho význam zůstává. Vydejte se na cestu s chlebem, otestujte své znalosti a zjistěte, co všechno o něm víte!
Autor:Hanka