Focaccia se sýrem

Focaccia je italský chléb. Je jednoduchý na přípravu, rychlý a levný. Zvládne jej každý. Nejlépe chutná čerstvý, proto doporučuji upéct jen tolik, kolik sníte.


4.25x
35 min

Postup přípravy

V míse smícháme hladkou moukou s práškem do pečiva a lžičkou soli. Přilijeme 1/4 l studené vody a zpracujeme v těsto. Vzniklé těsto je lepivé, při práci s ním je dobré namáčet si prsty ve vodě.

Těsto vložíme do vymazané formy, potřeme olivovým olejem a opepříme. Nakonec posypeme povrch těsta sušeným oreganem.

Formu s chlebem focaccia vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut při 200 °C. Po 20 minutách focacciu vytáhneme z trouby, posypeme strouhaným sýrem a pečeme dalších 5 minut, dokud se sýr neroztaví.

Focacciu se sýrem podáváme ještě teplou a křupavou.

Focacciu si můžete pokaždé přizpůsobit podle toho, na co zrovna máte chuť. Můžete ji připravit s olivami, cibulí, rajčaty, místo oregana použít bazalku nebo rozmarýn apod. Focaccia má i sladkou variantu, které docílíte přidáním rozinek a medu.

Já peču focacciu se sýrem ve dvou formách na srnčí hřbet.
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Focaccia se sýrem

Zpět na recept