Recept na pikantní grilované placičky z tresky, které podáváme v hamburgerové housce se zeleninou.
1 stroužek | česnek |
3 lžičky | máslo |
150 ml | majonéza |
2 ks | rajče |
1 lžíce | kečup |
3-4 listy | ledový salát |
3 ks | hamburgerová bulka |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
pepř bílý mletý | |
chilli omáčka | |
směs | |
1 lžička | solamyl |
1 ks | bílek |
1 ks | chilli paprička |
1 lžička | citronová šťáva |
1 lžička | rybí omáčka |
2 lžíce | čerstvá petrželka |
2 ks | jarní cibulka (bílá část) |
500 g | filety z tresky bez kůže |
Vykostěné filety z tresky nasekáme na drobné kousky. Jarní cibulku a očištěnou chilli papričku nakrájíme najemno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme rybí omáčku, solamyl, nasekanou petrželku a spolu s bílkem prohněteme. Takto připravenou směs necháme v chladu asi 20 minut odležet. Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Salát očistíme, rozbereme na listy a rajčata nakrájíme na plátky. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem dohladka. Housky na hamburgery rozkrojíme na poloviny, na řezu je potřeme ochuceným máslem a krátce na grilu opečeme. Z majonézy, kečupu a chilli omáčky vyšleháme jemně pikantní dresink. Z rybí směsi tvoříme vyšší placičky, které na olejem potřeném grilovacím plátu necháme z obou stran propéci dozlatova. Polovinu připravené housky na hamburgry potřeme dresinkem a poklademe zeleninou. Na zeleninu položíme horkou rybí placičku, překryjeme druhou polovinou housky a ihned podáváme. Rybí burger na grilu podáváme při zahradní párty jako chuťovku či jako lehkou večeři.
Jak na šťavnatý domácí burger?
Pravý hamburger se dělá z hovězího, ideálně z hovězího plecka, které je samo o sobě šťavnaté a nedá se vysušit. Masu se pověnujte, ideální je doma čerstvě pomleté v mlýnku na maso (na hrubé zrno). Do masové směsi na burgry nepatří žádné vajíčko ani strouhanka, k ochucení stačí sůl a pepř, nikdy nepřebíjejte základní chuť masa kořením.
Majitel pražského podniku Dish - Fine Burger Bistro Matouš Petráň a šéfkuchař Jiří Janouch ukazují, jak jíst hamburger pohodlně a bez toho, abyste se ušpinili. Naučte se to!
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena