Rybí burger na grilu

Recept na pikantní grilované placičky z tresky, které podáváme v hamburgerové housce se zeleninou.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžičkymáslo
150 mlmajonéza
2 ksrajče
1 lžícekečup
3-4 listyledový salát
3 kshamburgerová houska

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
bílý mletý pepř
chilli omáčka

směs

1 lžičkasolamyl
1 ksbílek
1 kschilli paprička
1 lžičkacitronová šťáva
1 lžičkarybí omáčka
2 lžícečerstvá petrželka
2 ksjarní cibulka (bílá část)
500 gfilety z tresky bez kůže

Postup přípravy

Vykostěné filety z tresky nasekáme na drobné kousky. Jarní cibulku a očištěnou chilli papričku nakrájíme najemno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme rybí omáčku, solamyl, nasekanou petrželku a spolu s bílkem prohněteme. Takto připravenou směs necháme v chladu asi 20 minut odležet.

Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Salát očistíme, rozbereme na listy a rajčata nakrájíme na plátky. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem dohladka. Housky na hamburgery rozkrojíme na poloviny, na řezu je potřeme ochuceným máslem a krátce na grilu opečeme. Z majonézy, kečupu a chilli omáčky vyšleháme jemně pikantní dresink.

Z rybí směsi tvoříme vyšší placičky, které na olejem potřeném grilovacím plátu necháme z obou stran propéci dozlatova.

Polovinu připravené housky na hamburgry potřeme dresinkem a poklademe zeleninou. Na zeleninu položíme horkou rybí placičku, překryjeme druhou polovinou housky a ihned podáváme.

Rybí burger na grilu podáváme při zahradní párty jako chuťovku či jako lehkou večeři.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí burger na grilu

Zpět na recept