Rybí burger na grilu

Recept na pikantní grilované placičky z tresky, které podáváme v hamburgerové housce se zeleninou.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžičkymáslo
150 mlmajonéza
2 ksrajče
1 lžícekečup
3-4 listyledový salát
3 kshamburgerová houska

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
bílý mletý pepř
chilli omáčka

směs

1 lžičkasolamyl
1 ksbílek
1 kschilli paprička
1 lžičkacitronová šťáva
1 lžičkarybí omáčka
2 lžícečerstvá petrželka
2 ksjarní cibulka (bílá část)
500 gfilety z tresky bez kůže

Postup přípravy

Vykostěné filety z tresky nasekáme na drobné kousky. Jarní cibulku a očištěnou chilli papričku nakrájíme najemno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme rybí omáčku, solamyl, nasekanou petrželku a spolu s bílkem prohněteme. Takto připravenou směs necháme v chladu asi 20 minut odležet.

Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Salát očistíme, rozbereme na listy a rajčata nakrájíme na plátky. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem dohladka. Housky na hamburgery rozkrojíme na poloviny, na řezu je potřeme ochuceným máslem a krátce na grilu opečeme. Z majonézy, kečupu a chilli omáčky vyšleháme jemně pikantní dresink.

Z rybí směsi tvoříme vyšší placičky, které na olejem potřeném grilovacím plátu necháme z obou stran propéci dozlatova.

Polovinu připravené housky na hamburgry potřeme dresinkem a poklademe zeleninou. Na zeleninu položíme horkou rybí placičku, překryjeme druhou polovinou housky a ihned podáváme.

Rybí burger na grilu podáváme při zahradní párty jako chuťovku či jako lehkou večeři.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí burger na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká