Rybí burger na grilu

Recept na pikantní grilované placičky z tresky, které podáváme v hamburgerové housce se zeleninou.


5.01x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
3 lžičkymáslo
150 mlmajonéza
2 ksrajče
1 lžícekečup
3-4 listyledový salát
3 kshamburgerová bulka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
bílý mletý pepř
chilli omáčka

směs

1 lžičkasolamyl
1 ksbílek
1 kschilli paprička
1 lžičkacitronová šťáva
1 lžičkarybí omáčka
2 lžícečerstvá petrželka
2 ksjarní cibulka (bílá část)
500 gfilety z tresky bez kůže

Postup přípravy

Vykostěné filety z tresky nasekáme na drobné kousky. Jarní cibulku a očištěnou chilli papričku nakrájíme najemno. Vše vložíme do mísy, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, přidáme rybí omáčku, solamyl, nasekanou petrželku a spolu s bílkem prohněteme. Takto připravenou směs necháme v chladu asi 20 minut odležet. Mezitím si připravíme ostatní ingredience. Salát očistíme, rozbereme na listy a rajčata nakrájíme na plátky. Máslo utřeme s prolisovaným česnekem dohladka. Housky na hamburgery rozkrojíme na poloviny, na řezu je potřeme ochuceným máslem a krátce na grilu opečeme. Z majonézy, kečupu a chilli omáčky vyšleháme jemně pikantní dresink. Z rybí směsi tvoříme vyšší placičky, které na olejem potřeném grilovacím plátu necháme z obou stran propéci dozlatova. Polovinu připravené housky na hamburgry potřeme dresinkem a poklademe zeleninou. Na zeleninu položíme horkou rybí placičku, překryjeme druhou polovinou housky a ihned podáváme. Rybí burger na grilu podáváme při zahradní párty jako chuťovku či jako lehkou večeři.

Jak na šťavnatý domácí burger?

Pravý hamburger se dělá z hovězího, ideálně z hovězího plecka, které je samo o sobě šťavnaté a nedá se vysušit. Masu se pověnujte, ideální je doma čerstvě pomleté v mlýnku na maso (na hrubé zrno). Do masové směsi na burgry nepatří žádné vajíčko ani strouhanka, k ochucení stačí sůl a pepř, nikdy nepřebíjejte základní chuť masa kořením.

Burger

Jak správně jíst hamburger?

Majitel pražského podniku Dish - Fine Burger Bistro Matouš Petráň a šéfkuchař Jiří Janouch ukazují, jak jíst hamburger pohodlně a bez toho, abyste se ušpinili. Naučte se to!

Jak jíst hamburger?

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rybí burger na grilu

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena