Domácí hovězí burger

Recept na domácí hovězí burger z poctivého mletého masa.


4.886x
60 min
7×

Ingredience

0.5 hrnkuolej
1 kscibule
5 lžičekmajonéza
1 ksrajče
5 listůledový salát
10 plátkůtvrdý sýr
5 lžičekdijonská hořčice
1 kssterilovaná okurka

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

směs

1 ksvejce
500 gmleté hovězí maso
1 lžičkajedlá soda
1 lžíceworcestrová omáčka

příloha

5 kspečivo

Postup přípravy

U svého řezníka koupíme čerstvě mleté hovězí maso. Maso na burger podle chuti osolíme a opepříme, zakápneme pár kapkami worcestrové omáčky a přidáme jedlou sodu, vyklepneme do něj vejce a řádně rukama prohněteme. Pokud je potřeba, maso dochutíme a necháme cca 30 minut odležet v chladničce. Poté si z masa uděláme placičky asi o třetinu širší než je kaiserka, do které budeme burger vkládat, protože maso tepelnou úpravou ztratí svůj objem. Připravené placky vložíme na rozehřátou pánev a na dostatečném množství oleje osmahneme z obou stran. Na spodní část kaiserky položíme list salátu a na něj horký hovězí burger, přes něj poklademe do kříže dva plátky sýra, na něj plátek rajčete se lžičkou dijonské hořčice a trochou majonézy, nakrájenou cibulku, nakonec plátek sterilované okurky a máme hotovo. Domácí hovězí burger ihned podáváme.


Videorecept na nejlepší burger zde


Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku


Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.


Langoše,


Rozpalte gril: Bezmasý burger s marinovaným tofu krok za krokem


Recept na vege burger s marinovaným tofu, který skvěle nahradí běžnou masovou verzi.


Rozpalte


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí hovězí burger

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká