Vynikající burger

Jednoduchý recept na burger z mletého hovězí masa.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Mleté maso (hovězí nebo mix) smícháme s ostatními ingrediencemi. Přesné množství ingrediencí lze samozřejmě upravit podle chuti - česnek, worchester atd. Hořčici lze použít i pikantnější, třeba dijonskou. Maso nezapomeneme osolit a opepřit. Vzniklou směs necháme odležet v lednici.

Z masové směsi tvarujeme burgery. Je dobré doprostřed udělat malý důlek, aby se při pečení nenafoukly. Burgery zlehka potřeme olejem a pečeme na grilu nebo pánvi 4 - 5 minut.

Upečené burgery můžeme dát standardně do housky se zeleninou a nějakou omáčkou, ale lze je podávat i s bramborem jako alternativu k tradičním pokrmům z mletého masa.
user-icon

autor Michal


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vynikající burger

Zpět na recept