Na oleji zpěníme drobně nasekanou cibuli, krátce orestujeme, přidáme v dlani rozmačkané kvasnice a rozehříváme, dokud se kvasnice zcela nerozpustí, směs mírně osolíme a opepříme a po chvilce odstavíme.
Do mísy si nadrobno natrháme starší rohlíky a zalijeme takovým množstvím mléka, aby se vpilo do pečiva, jemně promačkáme a přebývající mléko odlijeme, přidáme hrst nasekané petrželky, vyklepneme jedno vejce, vpravíme kvasnicovou směs a řádně promícháme. Ochutnáme a popřípadě dochutíme.
Těstíčko by mělo být řidší konzistence. Pokud je těstíčko na knedlíčky příliš řídké, mírně zahustíme strouhankou. Je-li naopak směs příliš zahuštěná, mohou být výsledné knedlíčky poněkud tužší. Je to tak trochu alchymie.
Knedlíčky tvarujeme v dlaních, které si vlhčíme vodou, aby se nám těstíčko nelepilo. Knedlíčky vložíme do vroucího masového vývaru. Až vyplavou knedlíčky na povrch, ještě je necháme chvíli povařit a současně do polévky přidáme nudle. Jestli jsou drožďové knedlíčky dostatečně provařené, zjistíme ochutnáním. Před podáváním nakrájíme zeleninu uvařenou v celku na malé kousky a přidáme drobně nasekanou petrželku.
Polévku s drožďovými knedlíčky od babičky ihned podáváme na stůl k jídlu.