Vaření.czReceptyPoctivý kuřecí vývar s jarní zeleninou

Poctivý kuřecí vývar s jarní zeleninou

V polévce je síla a u dobrého vývaru to platí dvojnásob. Nejen pro malé strávníky tu máme jeden výtečný kuřecí vývar plný čerstvé jarní zeleniny a těstovin, například ve tvaru kytiček.


0.00x

Ingredience

2-3 kskuřecí horní stehna
1.5 lvoda
1 kostkazeleninový bujon
2 ksmrkev
0.5 ksceler bulva
0.3 kspórek
1 hrsthrášek mražený
2 hrstětěstoviny
1 ksvejce

podle chuti

1 lžícesůl

podle potřeby

1 lžičkaolivový olej

na ozdobu

1 svazečekpetrželka

Postup přípravy

Silný, chutný a čirý vývar s jarní zeleninkou a těstovinami? Tak by mohl začínat třeba váš příští nedělní oběd. Zahřeje, posílí a povzbudí chuť, neodolají mu například ani děti jinak zarytě odmítající zeleninu. Tu můžeme do polévky nakrájet na velmi malé kousky, nebo i nastrouhat.

Teď tedy do detailů: Omyté kuřecí maso zalijeme vodou, přidáme zeleninový bujon, sůl a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni do změknutí masa, to poté vyndáme a nakrájíme na menší kousky, nebo vidličkou natrháme na vlákna. Mezitím omyjeme a dobře očistíme zeleninu - mrkev, pórek, celer, hrášek a petrželku. Zeleninu nastrouháme nebo nakrájíme nadrobno, petrželku nasekáme. Zeleninu přidáme do polévky a necháme provářet, zakápneme olivovým olejem. Zelenina bude takto rychle měkká, proto můžeme hned přidat i těstoviny. Vývar dosolíme podle chuti, ke konci varu přidáme rozkvedlané vejce a nakonec petrželku.

Poctivý kuřecí vývar pro děti s jarní zeleninou podáváme horký, malým dětem necháme trochu vychladnout. Dobrou chuť!

Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič

Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.

Pomalu

Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!

Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.

Nejlepší

user-icon

autor Veronika

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Poctivý kuřecí vývar s jarní zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena