Příprava vývaru. Kuřecí skelety, nebo hřbety očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Celer, mrkev a petržel oloupeme a opláchneme. Stroužky česneku zbavíme slupek. Neoloupanou cibuli rozkrojíme na polovinu a na řezu opečeme na suché pánvičce dohněda.
Do studené vody vložíme kuřecí kostry, celou zeleninu, opečenou cibuli, česnek, petrželové stonky bez lístků, celý pepř a sůl. Při velmi nízké teplotě necháme vývar probublávat, "táhnout" 2 - 3 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu. Potom vše přelijeme přes husté síto, libové maso obereme a zeleninu nakrájíme na kousky.
Příprava knedlíčků. Mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme na nudličky. Vařené maso rozmixujeme s jedním vejcem, solí a mletým pepřem. Promícháme se 4 lžícemi mléka a zahustíme strouhankou. Mokrýma rukama tvoříme malé knedlíčky, které necháme v chladu odležet.
Ze zbývajícího mléka, mouky a jednoho vejce připravíme těstíčko, ve kterém knedlíčky smočíme, obalíme v mandlích a zvolna osmažíme na oleji dorůžova.
Knedlíčky rozdělíme na talíře, přidáme nakrájenou zeleninu, zalijeme horkým vývarem, posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.
Zajímavé komentáře