Silný kuřecí vývar

Recept na silný a dobrý vývar z kuřecího masa. Stejně lze připravit vývar hovězí, na ten použijeme pouze kosti.


4.04x
160 min
1×

Postup přípravy

Vývar připravujeme v jednom pekáči, který lze dát do trouby i na sporák.

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kostky, stejně tak celer a petržel. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na půlku. U domácí cibule lze nechat kousek hnědé slupky pro barvu.

Zeleninu s masem dáme do pekáče a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C péct. Pečeme asi 20 minut. Poté kuřecí křídla a skelety vyndáme z pekáče, slijeme výpek, přidáme kousek másla a necháme na rozehřátém sporáku zeleninu zkaramelizovat.

Vše vrátíme do pekáče, zalijeme vodou, přidáme koření, sůl a prudce přivedeme k varu. Necháme jemně bublat 3 - 4 hodiny. Pro fajnšmekry - po uvaření přelijeme kuřecí vývar přes plátýnko či v teplé vodě namočený kapesník. Kuřecí vývar tak bude krásně čistý.

Kuřecí vývar poté používáme podle potřeby. Hovězí vývar připravujeme podle téhož receptu, ale jen z kostí.
user-icon

autor ZbLenka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Silný kuřecí vývar

Zpět na recept