Recept na polévku, na jejíž přípravu můžeme použít kuřecí skelet a křídla, která nám zbudou po naporcování kuřete, nebo si přímo koupit směs z kuřete na polévku.
0.3 ks | celer |
1 ks | mrkev |
1 ks | petržel |
3 ks | bobkový list |
5 kuliček | nové koření |
5 kuliček | celý pepř |
1 kg | kuřecí díly na polévku |
podle chuti | |
---|---|
sůl |
Do hrnce nalijeme 2 l studené vody. Kuřecí skelet a křídla omyjeme, vložíme do hrnce. Koření nasypeme do sítka na koření a spolu s bobkovými listy přidáme ke kuřeti. Vodu přivedeme k varu, stáhneme teplotu a necháme pomalu asi 2 hodiny probublávat. Pokud se bude voda příliš vyvařovat, dolijeme vařící. Po 2 hodinách očistíme zeleninu, nakrájíme ji a povaříme ve vývaru do změknutí. Části kuřete vyjmeme, necháme chvíli vychladnout a maso obereme. Maso vložíme zpět do kuřecího vývaru. Dochutíme solí, případně i pepřem. Kuřecí vývar můžeme na talíři dozdobit čerstvou pažitkou či petrželkou.
Recept na domácí zeleninový vývar krok za krokem
Pravý domácí zeleninový vývar je ideálním základem pro přípravu řady pokrmů. Vyplatí se uvařit hned větší množství a po porcích zamrazit. Připravíme si ho krok za krokem.
Recept na poctivý hovězí vývar krok za krokem
Dnes si ukážeme, jak si připravit domácí hovězí vývar. Poctivý vývar vyžaduje pomalé vaření a kvalitní suroviny. Proto si na jeho přípravu vyhradíme dostatek času.
autor Hanka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.