Krémová kuřecí polévka

Jemná polévka s propasírovanou zeleninou a kuřecím masem. Pro zjemnění přidáme smetanu.


3.0750x
35 min

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Množství a druh zeleniny přizpůsobíme vlastní chuti. Zeleninu vložíme na rozpuštěné máslo a podusíme. Přidáme víno, kuřecí vývar a 25 minut povaříme.

Kuřecí maso očistíme, nakrájíme na maličké plátky, kostky či nudličky. Maso osolíme a také opečeme na másle a uchováme v teple.

Vývar se zeleninou odstavíme z ohně, zeleninu propasírujeme, do polévky vmícháme smetanu a krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Krémovou kuřecí polévku rozlijeme do talířů, doplníme kousky masa a ihned podáváme. Zdobíme zelenou bylinkou.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová kuřecí polévka

Zpět na recept