Červené zelí s brusinkami

Recept na dokonalou úpravu červeného zelí s brusinkami, které se skvěle hodí nejen ke svatomartinské huse.


5.01x
30 min

Postup přípravy

Kysané zelí (v sáčku, ne ve sklenici) přesuneme z obalu do hrnce, podlijeme červeným vínem, přidáme cukr a hřebíček. Přivedeme k varu a dusíme 15 minut. Mezitím si připravíme sádlo a nakrájíme větší cibuli (může být i bílá) nadrobno. Cibuli pozvolna opékáme na sádle, jakmile začne zlátnout, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zlehka zkaramelizovat. Do hrnce se zelím nastrouháme najemno větší syrovou bramboru a přidáme také zkaramelizovanou cibulku. Zelí 5 minut provaříme, poté vmícháme skleničku brusinek, necháme ještě pár minut provařit a odstavíme. Červené zelí s brusinkami podáváme zatepla jako přílohu k masu, skvěle doplní například svatomartinskou husu.


Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem


Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích


Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.


Dušené


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červené zelí s brusinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká