Křupavé klobásky na víně

Rychlý recept na dobrý oběd nebo večeři na chutně připravené klobásy.


4.318x
25 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 ksbobkový list
0.5 sklenkysuché bílé víno
500 gvepřová klobása

podle potřeby

0.5 sklenkyvoda

Postup přípravy

Vepřové klobásy propícháme a česnek oloupeme. Kvalitní pánev rozehřejeme a do pánve vložíme klobásy s bobkovým listem, oloupaným česnekem a klobásy necháme ztmavnout při obracení. Klobásy podlijeme suchým bílým vínem. Když víno vyprchá, teplotu snížíme a klobásy necháme pomaličku změknout. Podle potřeby přilijeme půl sklenice vody. Křupavé klobásky na víně jsou dobré s rýží, bramborem i pečivem.


Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem


Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.


Recept


Jak si vyrábět uzeniny doma? Stačí mít udírnu a vědět postup


V současné době si stále více lidí uvědomuje, že potraviny vyrobené v domácím prostředí jsou nejen kvalitnější, ale také mnohem chutnější. Vzpomínáte si na doby, kdy prarodiče udili maso a další suroviny klidně i několikrát do roka? Právě uzení představuje tradiční způsob úpravy masa. Pokud si nechcete nechat ujít jedinečnou chuť uzenin, dokonce vám na zahradě stojí udírna, stačí se jen naučit správné techniky nakládání a uzení jako takového. A právě na tyto dvě oblasti se zaměříme v následujících řádcích.


Jak

user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé klobásky na víně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.