Plněné bramborové lokše

Recept na bramborové placky se slaninovo-smetanovou náplní s chutí česneku.


4.7125x
60 min
14×

Ingredience

náplň

5 stroužkůčesnek
200 ganglická slanina
2 ksjarní cibulka
1 ksčervená cibule
3 lžícehustá zakysaná smetana

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

těsto

600 gbrambory
150 gpolohrubá mouka

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, ještě horké je oloupeme a necháme vychladnout. Pak brambory nastrouháme na jemno, osolíme a spolu s moukou vypracujeme středně tuhé těsto. Pracujeme na silně pomoučněném vále. Těsto rozdělíme na stejně velké kousky, ze kterých vyválíme tenké placky. Lokše opečeme z obou stran dorůžova a uchováme na teple.

Připravíme si náplň. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku usekáme na nahrubo, česnek nakrájíme na plátky a anglickou slaninu na kostičky. V hlubší pánvi necháme rozškvařit slaninu a pak ji vyjmeme. K výpeku přidáme malé množství oleje, na kterém necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak vmícháme slaninu, jarní cibulku a zakysanou smetanu. Vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.

Upečené lokše potřeme náplní a svineme do ruličky. Plněné bramborové lokše podáváme teplé s čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné bramborové lokše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.