Bramborové lokše

Recept na skvělou přílohu, ale i hlavní jídlo, pokud jsou plněné.


4.596x
25 min
2×

Ingredience

sůl
5-6 ksvařené brambory

na potření

máslo

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Uvařené brambory rozmačkáme na bramborovou kaši. Kaši necháme vychladnout. Do vychladlé kaše vmícháme hladkou mouku a vypracujeme hladké těsto, které zpracujeme do tvaru válečku. Z něj krájíme stejné dílky, které vyválíme na placky silné asi 0,3 - 0,5 cm. Lokše pečeme na plotýnce z obou stran. Upečené lokše potřeme máslem a osolíme. Můžeme je podávat s mlékem nebo masem.

Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?

Je to skoro k neuvěření, ale svatý Martin už bude na svém bílém koni co nevidět na cestě, tudíž přichází čas zalistovat kuchařkami a připravit se na každoroční svatomartinskou hostinu. Svatomartinská pečená husa symbolicky zahajuje odpočet do Vánoc, mnohá hospodyňka tak už teď přemýšlí, jak na to, aby ta letošní sváteční pečínka byla ještě o něco lepší než ta loňská.

Svatomartinská

Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?

Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?

Knedlíky

Plněné bramborové lokše

(doba přípravy 60 min)

Plněné

user-icon

autor erickaaa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bramborové lokše

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena