Chlebíček se zelím a uzeným

Recept na výborný slaný chlebíček se zelím a uzeným masem. Je hotový za pár minut a bez kynutí.


5.02x
35 min

Postup přípravy

Sýr a uvařené uzené maso si nakrájíme na menší kostky.

K přípravě těsta budeme potřebovat jen jednu misku a vidličku nebo metličku. Nejprve rozšleháme celá vejce, poté zašleháme mléko a olej. Po smíchání tekutých surovin vmícháme do mouky kypřicí prášek (nebo sáček sušeného droždí) a poté smícháme s obsahem ve velké míse. Nyní do směsi vmícháme nakrájené uzené maso, sýr, propláchlé kysané zelí a oblíbené koření.

Po důkladném smíchání nalijeme směs do předem máslem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy na chlebíček a pečeme na 175 °C dozlatova, cca 40 minut.

Propečenost chlebíčku můžeme otestovat špejlí. Po vytažení necháme ještě cca 5 minut ve formě, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Vychladlý slaný chlebíček se zelím a uzeným masem krájíme na plátky a podáváme samostatně či jako přílohu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Chlebíček se zelím a uzeným

Zpět na recept