Recept na salát z mladého špičatého zelí s chutí bazalky, který výborně chutná jako příloha ke grilovaným masům.
2-3 lžíce | olej |
2 l | voda |
1 hlávka | mladé špičaté zelí |
1-2 lžičky | pesto alla Genovesse |
podle chuti | |
---|---|
cukr | |
sůl | |
ocet |
Hlávku mladého špičatého zelí rozebeme na listy, které nakrájíme na čtverečky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, ve které zelí povaříme asi 2 minuty. Poté zelí slijeme a ihned vložíme do nádoby s ledovou vodou. Tím si zachová svěží barvu a bude akorát na skus. Zchlazené zelí necháme na sítu okapat. V misce promícháme olej s bazalkovým pestem. Okapané zelí vložíme do mísy, přidáme olej s pestem, vše promícháme a podle chuti osladíme a okyselíme octem. Zelný salát necháme v chladu asi 1 hodinu odležet. Zelný salát s bazalkou podáváme ke grilovaným masům, dobrý je i jen tak na chuť.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Sváteční grilování: 10 masových receptů, kterými okouzlíte každou návštěvu
Prodloužený víkend, krásné letní počasí a rozpálený gril - kombinace, která si žádá perfektní recepty na domácí grilovačku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena