Zelný salát s bazalkou

Recept na salát z mladého špičatého zelí s chutí bazalky, který výborně chutná jako příloha ke grilovaným masům.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Hlávku mladého špičatého zelí rozebeme na listy, které nakrájíme na čtverečky. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, ve které zelí povaříme asi 2 minuty. Poté zelí slijeme a ihned vložíme do nádoby s ledovou vodou. Tím si zachová svěží barvu a bude akorát na skus. Zchlazené zelí necháme na sítu okapat. V misce promícháme olej s bazalkovým pestem.

Okapané zelí vložíme do mísy, přidáme olej s pestem, vše promícháme a podle chuti osladíme a okyselíme octem. Zelný salát necháme v chladu asi 1 hodinu odležet.

Zelný salát s bazalkou podáváme ke grilovaným masům, dobrý je i jen tak na chuť.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zelný salát s bazalkou

Zpět na recept